Отново местят депутатите в бившия Партиен дом

Отново местят депутатите в бившия Партиен дом

народно събрание

A A+ A++ A

Депутатите пак се местят в сградата на бившия Партиен дом, потвърди официално председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Желязков запозна журналисти с условията, при които парламента и медиите ще работят в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ №1.

Народните представители ще влязат в реновираната преди няколко години зала "Света София" след края на лятната си ваканция.

Депутатите се местят в новата пленарна зала наесен

В края на последния си управленски мандат ГЕРБ премести парламента в сградата, която е в непосредствена близост до Министерския съвет и президентството. С идването на власт на "Продължаваме промяната" през 2022 г. депутатите отново се завърнаха в по-малката сграда, разположена на площад „Народно събрание“

Историческата сграда на площад "Народно събрание" ще е в ремонт, който ще продължи поне 3 години, информира БНТ, като цитира Желязков. По думите му има съгласие между парламентарните групи за тази промяна, единствено от "Има такъв народ" не са съгласни.

След преврата на 9 септември комунистическият режим започва да установява своята власт и започва и търсенето на седалища на партията. Избран е Партийният дом и след близо шест години строителни години той се превръща в събирателно ядро на партията и на администрацията. Сградата се простира на близо 40 хиляди квадратни метра и коридорите са с дължина около 3 километра.

#Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници