Задържаният за нападението с макетно ножче – осъждан за други две подобни престъпления

Задържаният за нападението с макетно ножче – осъждан за други две подобни престъпления

ФБ

A A+ A++ A

Задържаният за садистичното нападение с макетно ножче над 18-годишно момиче в Стара Загора вече два пъти е осъждан за подобни престъпления. Това съобщи на брифинг в неделя старши комисар Лазар Христов, директор на Областната дирекция на МВР.

Първото разследване срещу заподозрения с инициали Г.Г. е приключило с налагане на администртивно наказание, а второто – с пробация, която мъжът изпълнявал „съвестно”, подчерта Христов.

„В събота пострадалата Д.М. се яви лично в Първо РУ, за да заяви, че срещу нея задържаното лице е отправяло заплахи в периода март – юни и по-конкретно - на 24 юни. На основание на това е образувано досъдебно производство”, каза шефът на полицията в града. Минути по-рано районният прокурор Таня Димитрова съобщи, че на въпросната дата заподозреният написал две съобщения на жертвата, които гласели: „Направо те убивам” и „Ще ти закача главата”.

След подадения от пострадалата сигнал в полиция започнали действия по задържането на заподозрения. Той не бил открит на домашния си адрес. Негови близки заявили, че е напуснал дома си, не са го виждали и нямат връзка с него. Тогава Г.Г. е обявен за общодържавно издирване. Полицията започа проверки на осем адреса в Стара Загора и беседи с близки и приятели на мъжа, както и с адвоката му.

"Имахме информация, че лицето се укрива и до тази сутрин то не беше открито. Около 8.00 ч. наш пост колеги забелязали, че той се придвижва с лек автомобил и напуска населеното място. Незабавно са организирани заградителни мероприятия и мъжът е задържан на входа на Стара Загора. В момента се намира в следствения арест", обяни ст. ком. Христов.

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов каза, че по конкретния случай е „свършена действително много работа” – разпитани са всички лица, които имат отношение, и са назначени множество експертизи. „Прокуратурата продължава да поддържа своето мнение, че се касае за средна телесна повреда”, поясни той.

Предстои да бъдат разпитани и няколко неустановени свидетели. Ще бъде изготвен и психологически портрет на извършителя заради проявената жестокост. Макетният нож, с който е извършено престъплението, както и маската на мъжа, са открити.

Според прокуратурата, на база показанията на пострадалата, мотивът за престъплението е ревност. „Без категорично пострадалата да може да каже на тази дата – това, на онази дата – онова”, посочи Димитрова.

„Показанията на пострадалата са следните – след влизане на лицето в дома на момичето, тя го вижда, а той и нанася юмручни удари по главата. Тя казва, че оттам нищо не помни. Свестява се нарязана и търси помощ от съседка на долния етаж. Това са нейните показания”, разкри още районният прокурор.



#обезобразено момиче #Стара Загора #рецидивист

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници