Песен на Хайгашод Агасян спечели наградата на публиката на "Бургас и морето" (ВИДЕО)

Песен на Хайгашод Агасян спечели наградата на публиката на "Бургас и морето" (ВИДЕО)

Ивайло Пеев/БНР

A A+ A++ A

Голямата награда на публиката спечели песента по музика на Хайгад Агасян “Бургаско море”. Текстът е на айтоската поетеса Татяна Йотова, а аранжиментът на ветерена в конкурса Светослав Лобошки. Сърцатото изпълнение на сцената бе на дуета Сони и Нани.

Пред БНР-Бургас Хайгашод Агасян коментира:

„Имаше качествени изпълнители, както винаги това е конкурс за шлагерна песен и смятам, че нашата е точно такава. Щастлив съм, защото годината е юбилейна и да мен.“ Наградата не тежи, напротив дава ти криле, добави Татяна Йотова.

Двамата се познават от 30 години, а песента отлежава цели 7, за да стигне до сцената на „Бургас и морето“. Композиторът я предлага на дуета Атанаска Тенева и Сонай Юсеин, които познава от друг конкурс. Сони и Нани, както са известни след участието им в „Гласът на България“, споделиха:

„Ние сме Сони и Нани-много се обичаме и заедно с това обичаме да пеем заедно. Текстът описва нашата история, тъй като ние се запознахме в Бургас на един друг конкурс. Приключението „Бургас и морето“ за нас е сбъдната мечта.“

На "Бургаско море" журито отсъди трето място.

Песента “Само миг” на Костадин Бекирски грабна наградата на журито. Бекирски е автор на текста и музиката, а това е първото му участие в конкурса.

„Не съм имал такива очаквания. Опитал съм се да пресъздам нещо преживяно с песента, естествено съм усилил нещата, за да станат по-красиви. Нямам музикално образование, но музиката е двигател на живота ми. Адриано Ангелов, на когото е аранжиментът на песента, ме поощри да участвам.“

На второто място бе класирана "И ангелите плачат" на Светослав Лобушки по текст на Иван Тенев в изпълнение на младата Мария Гогушева.

В журито на конкурса тази година бяха певиците Йорданка Христова и Росица Кирилова, композиторът Ефтим Чакъров, поетесата Ники Комедвенска, директорът на БТА Кирил Вълчев, професор д-р Адриан Герогиев от Софийския университет и миналогодишният победител от конкурса Деян Вълев-Дишо.

Наградата на вестник "Черноморски фар" за текст на песен бе присъдена отново на Татяна Йотова за "Бургаско море".

Отличието на фондация "Благотворителност и милосърдие", която учреди награда на името на бургаския бард и музикант Пламен Ставрев за млад изпълнител, тази година бе присъдено на бургазлията Владо Димов, който представи песента по музика на Васил Петров и текст на Найден Вълчев "Среднощен дъжд".

Наградата на филиала в Бургас на Софийския университет, която е продуциране на звукозапис на нова песен, отиде при Александра Бачева.

Онлайн наградата на публиката е за "Дом за две звезди"-музика и аранжимент Светослав Лобушки, изпълнение на Кристина Кирилова.

В рецитала след конкурса по повод юбилейното издание бяха изпълнени песните победители от последните 5 години.

Водещи на конкурса бяха актрисата Здрава Каменова и дъщеря й.

#Бургас и морето #Хайгашод Агасян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници