БСП зададе курс към местните избори от Бузлуджа

БСП зададе курс към местните избори  от Бузлуджа

ФБ/Корнелия Нинова

A A+ A++ A

"Няма да е леко, другарки и другари. Сега предстои трудното - да докажем, че не се продаваме. Срещу нас ще се хвърлят големи сили с големи възможности, но знам, че ще издържите, защото твърдо сме решени, че България може да бъде спасена от БСП, от всички, които мислят за нея. Периодът за България е труден, но ние сме призвани да продължим да се борим за социална държава и стабилна икономика.

Ние имаме нужда от съюзник, защото срещу нас са изправени големи сили. Нашият съюзник е българският народ и затова нека всички днес от тази трибуна да се обърнем към нашите сънародници: Прогледнете, събудете се, българи, вижте какво става, мислете с главите си, мислете за предците си, мислете за душите и за децата си! Защото това е миналото ни, това е настоящето ни и това е бъдещето ни. Подкрепете хора, които винаги са доказвали пред вас, че милеят за корените си и за децата си, за българския национален интерес, за мир по света, за работа, за наука и култура, която ще ни изведе напред, за развити икономика и земеделие. Ето, БСП винаги е искала такава България, винаги е работила за нея и сме тук, за да заявим, че за такава България продължаваме и няма да се продадем и предадем. Обръщаме се към народа си, дошло е време за решения, за спасения. Подкрепете ни, защото местната власт е най-силната власт.

Отстраняването на статуквото, на войната и корупцията минава през победа на местните избори".

Това, с поглед към предстоящите местни избори, каза днес лидерът на БСП Корнелия Нинова на политическия митинг, проведен на традиционния събор на левицата на връх Бузлуджа. Тази година той премина под мотото "Бузлуджа за мир" и бе посветен на 132-годишнината на организираното социалистическо движение у нас.

Направи впечатление, че този път като че ли хората, дошли на Историческа поляна под върха, бяха по-малко от други години, но ентусиазмът и желанието за солидарност между тях си бяха същите. Тази година за програмата на събора се погрижиха не популярни изпълнители, а самодейни колективи от цялата страна.

В словото си Корнелия Нинова направи равносметка и на участието на БСП в предишното управление на страната и допълни: "Когато БСП управлява, тя доказва, че човекът е първата ни грижа, доказахме какво означава социална държава. Какво се случи в последната година - случи се подмяна на битката ни за промяна на модела ГЕРБ, случи се измама спрямо тези, които повярваха в новите млади сили на промяната. Борците срещу мафията се прегърнаха с мафията, за една година лодката до Росенец, която акостираше там срещу корупцията, стана знаме на корупцията и предаде хиляди хора, повярвали във волята ни за промяна. Предателство и подмяна вместо промяна за тази една година.

Ние не предадохме хората, които ни изпратиха в парламента. В едно предаване ме питат: а можехте ли да управлявате в момента - да, можехме, ако си бяхме продали отечеството, душите и децата за постове и пари. Но ние не пожелахме и останахме единствената алтернатива".

С поглед към предстоящите местни избори беше и целият политически митинг на събора, съобщава "24 часа". На него говори Маргарита Стоянова, кмет на добруджанското село Царевец в продължение на 10 мандата, сега отново кандидат за мястото. Говори и зам.-кметът на Разград Добрин Добрев, който заяви: "За БСП общината е храм, ние сме призвани да държим далече търговците от храма".



#БСП #Бузлуджа # Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници