Изслушването за НЛО в Конгреса е било „обидно“ за американските държавни служители

Изслушването за НЛО в Конгреса е било „обидно“ за американските държавни служители

Pixabay

A A+ A++ A

Високопоставен служител на Пентагона нападна в писмо широко отразеното тази седмица изслушване в Конгреса относно НЛО, като нарече твърденията „обидни“ за служителите, които разследват служебно съобщенията за неидентифицирани обекти. Той също така обвини ключов свидетел, че не сътрудничи на официалното разследване на правителството на САЩ, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Писмото на д-р Шон Къркпатрик, публикувано на личната му страница в LinkedIn и разпространено в петък в социалните медии, критикува голяма част от показанията на бившия офицер от разузнаването на ВВС Дейвид Гръш, които активизираха вярващите в извънземен живот и излязоха на челни заглавия по целия свят.

Пенсионираният майор от Военновъздушните сили Гръш свидетелства в сряда, че САЩ са прикривали „многогодишна“ програма за събиране и анализиране на „НЛО“, или НАФ – „неидентифицирани аномални явления“, новия официален правителствен термин за НЛО. Част от това, с което САЩ са се сдобили, свидетелства Гръш, са нечовешки „биологични обекти“, които той казва, че не е виждал, но е научил за тях от „хора, които са пряко запознати с програмата“.

Офицер от разузнаването от кариерата, преди година Шон Къркпатрик беше назначен за ръководител на Службата за разрешаване на аномалии във всички области (All-domain Anomaly Resolution Office, AARO), създадена през юли към Пентагона. През последните години Конгресът настояваше Пентагонът и разузнавателните служби на САЩ да разследват по-добре докладите за устройства, летящи с необичайна скорост или траектория, като проблем за националната сигурност.

Къркпатрик написа писмото в четвъртък, а Министерството на отбраната потвърди в петък, че го е публикувал в лично качество. Къркпатрик отказа да коментира писмото в петък.

Той пише: „Не мога да пропусна вчерашното изслушване, без да споделя колко обидно беше то за офицерите от Министерството на отбраната и разузнавателната общност, които избраха да се присъединят към AARO - много от тях споделят основателни притеснения относно рисковете за кариерата им, които това ще доведе“.

„Те са търсачи на истината, както и аз“, казва Къркпатрик и допълва: „Но от вчерашното изслушване със сигурност няма да останете с такова впечатление“. „Противно на твърденията, изказани по време на изслушването, основният източник на тези твърдения е отказал да разговаря с AARO“, разкри Къркпатрик, като обаче не назова изрично името на Дейвид Гръш,

Къркпатрик пише още: „Службата ААRО все още не е открила никакви достоверни доказателства в подкрепа на твърденията за съществуването на каквато и да е програма за обратно инженерство на извънземни технологии“. „Обратно инженерство“ е термин, с който се обозначава процес по преоткриване и възстановяване (реконструиране) на технологичните принципи и механизми, по които е създаден определен обект, машина или програма.

#НЛО #Конгресът на САЩ #извънземни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници