Биков: Този парламент ще бъде по-устойчив, отколкото изглежда

Биков: Този парламент ще бъде по-устойчив, отколкото изглежда

БНТ

A A+ A++ A

Депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков заяви в студиото на "Тази събота" по бТВ, че парламентът ще бъде по-устойчив, отколкото изглежда.

"Политическата криза направи така, че доста проблеми да бъдат усложнени, включително и породени нови проблеми. Ако това правителство и мнозинство в НС успее да намери верния ритъм и решим политическата криза, ще можем да се занимаваме с наистина важните проблеми на хората, да нормализираме ситуацията", добави той.

Биков поясни, че ГЕРБ правят доста компромиси и търпят негативи от това – "смисълът на политиката е да инвестираш политическия си капитал в решения. Смятам, че този парламент ще бъде по-устойчив, отколкото изглежда."

"Едва ли може да сме доволни за това, което сме направили за месец и половина, защото то нито е достатъчно, нито е фиксирано. В процес сме да намерим правилния ритъм на работа на тази нова конструкция на управление", добави депутатът от ГЕРБ-СДС.

Биков каза, че предпочита 24 май да бъде национален празник.

"Естествено, един празник не може да бъде наложен със сила, нито пък някой да бъде принуден да празнува нещо. Това е най-всенародният празник", добави той.

По думите му, за да може културата да стане паритетна на образованието трябват поне 200 млн. лв. над сегашния бюджет да бъдат дадени през 2024 г.

#Тома Биков - ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници