БСП чукна 132 г.: Социалисти от цялата страна се събират на Бузлуджа

БСП чукна 132 г.: Социалисти от цялата страна се събират на Бузлуджа

БСП

A A+ A++ A

Социалисти от цялата страна се събират днес на Историческата поляна под връх Бузлуджа за традиционния Национален събор на левицата, където БСП ще отбележи 132 години от Бузлуджанския конгрес и от създаването на организирано социалистическо движение у нас под мотото “Бузлуджа за мир”, съобщават от пресцентъра на партията.

Националният политически митинг, който се очаква да събере членове и симпатизанти на партията, гости от политически формации и младежки организации, ще вземат участие фолклорни и самодейни състави от цялата страна, които ще представят българското песенно богатство, посочват от партията. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

След приключването на събитието на Историческата поляна социалистите ще посетят връх Шипка, където ще поднесат венци и цветя пред Паметника на свободата в знак на почит към българските опълченци и воините, отдали живота си за Освобождението на България.

Честването на празника на левицата започна вчера в Стара Загора с конференция на Младежкото обединение на БСП на тема “Иновации и стартъпи в местната власт”.

Във връзка с провеждането на събора от 8:00 до 12:00 часа днес ще бъде ограничено движението на моторни превозни средства (МПС) автомобили над 3,5 тона по участък от пътя Габрово – Шипка. Ограничението ще е за отсечка от първокласния път между км 155+197 (пресичането с общинския път за кв. „Етър") и км 184+100 (участъка Габрово – Шипка), както и за панорамния път между връх Шипка и връх Бузлуджа, от км 0+000 до км 12+213. Алтернативният маршрут за движение на МПС над 3,5 т ще е през Прохода на Републиката – път Велико Търново - Гурково. МПС ще се пренасочват от разклона за град Дебелец към Прохода на Републиката, уточниха от АПИ. Локалният трафик в град Габрово, както и идващите от север и запад автомобили, ще се пренасочват по пътя през Трявна – Белица и Вонеща вода към пътя към Прохода на Републиката и обратно.

#БСП #Бузлуджа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници