Депутатите ще ваканцуват цял месец от утре

Депутатите ще ваканцуват цял месец от утре
A A+ A++ A

Днес ще е последният работен ден на парламента преди лятната ваканция, с което приключва и първата сесия на 49-тото Народно събрание.

Един месец ще почиват депутатите и това лято въпреки предварителните им закани за орязване на ваканцията и за усърдно потене над законите и в летните горещини. В крайна сметка парламентът се отказа от идеята за съкращаване на ваканцията си, която по правилник е цял месец.

За да почиват месец обаче, депутатите гласуваха да удължат работното си време до изчерпване на всички точки в дневния ред. В Народното събрание започна окончателното обсъждане на общия законопроект за промени в Наказателния кодекс, с които се въвеждат строги наказания за ограничаване на войната по пътищата, предаде БНР.

В декларация от трибуната на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова отправи редица критики за задкулисие и пренебрегване на българския национален интерес:

"Хората, които се кълняха, че ще си отрежат ръцете, ако се съберат с политическия си опонент, едноръките джентълмени, партии на взаимното отрицание, стигнаха до здрава прегръдка. Спасяване на Бойко Борисов от "Барселонагейт", а на Кирил Петков - от наказателно преследване за нарушаване на Конституцията. За властта, парите и зад евроатлантическата завеса ще продадат и предадат всичко".

#ваканцуване #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници