Първи опити за навлизане на лабораторно месо на европейския пазар

Първи опити за навлизане на лабораторно месо на европейския пазар

pixabay

A A+ A++ A

Израелският производител на лабораторно месо "Алеф фармс" прави първа крачка към навлизането си на европейския пазар, започвайки от Швейцария, където е подал молба за регулаторно одобрение. Това съобщи самата компания, цитирана от Франс прес.

Израелската компания, сред чиито инвеститори е американският актьор Леонардо ди Каприо, е подала искане във Федералната служба за безопасност на храните и ветеринарни въпроси, за да може да пусне на пазара първите стекове лабораторно говеждо месо, се посочва в комюнике.

Този стартъп, базиран в Реховот, предградие на Тел Авив, вече е депозирал искания за разрешително в Израел, САЩ и Сингапур, а Швейцария е първата страна в Европа, в която компанията опитва да навлезе, заяви пред АФП неин говорител.

В Швейцария "Алеф фармс" е обединила усилията си с верига супермаркети - най-големият търговец на дребно в алпийската страна, станал акционер в израелската компания, за да проучи потенциала на тази нова технология.

Няколко стартъпи са "нахлули" в нишата на лабораторното месо, чиято цел е да се произвеждат животински протеини с по-малко влияние върху околната среда от интензивното отглеждане на животни. Нидерландската компания "Моса мийт" (Mosa Meat) бе първата, която представи пред обществеността "ин витро" стек, създаден от стволови клетки на крава през 2013 г.

Към настоящия момент производствените разходи продължават да са много високи.

#месо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници