Над 7 часа разчистват АМ „Тракия“ след обърнатия тир на Динко Вълев, пътят е затворен още и в двете посоки

Над 7 часа разчистват АМ „Тракия“ след обърнатия тир на Динко Вълев, пътят е затворен още и в двете посоки

ОД МВР - Бургас

A A+ A++ A

Магистрала „Тракия“ край Карнобат остава затворена вече повече от седем часа и в двете посоки, след като камион навлезе в насрещното платно, помете две коли и се преобърна. Четирима души са с леки наранявания.

Катастрофиралият тир е с изтекъл технически преглед, предаде bTV. Разпоредена е проверка във фирмата превозвач.

Все още не е събран разпръснатият товар от преобърнатия камион. Заедно с влекача той трябва да бъде изтеглен от платното.

Собственик на камиона е Динко Вълев. По думите му разпилени ламарини по пътя са причина за инцидента. Заради тях шофьорът на камиона е спукал гума и е изгубил контрол над возилото.

От областното пътно управление в Бургас заявиха категорично, че само 10 минути преди катастрофата е минала обходна кола и пътят е бил чист. Оттам посочиха като евентуална причина за инцидента състоянието на гумите на камиона и възможността грайфера им да се е отлепил заради горещия асфалт.

Заради катастрофата десетки камиони не могат да продължат пътя си и остават блокирани. Прави се всичко възможно да бъде пуснато движението поне в посока Бургас. За останалите пътуващи има обходен маршрут през Карнобат – Петолъчката – Стралджа.


#Динко Вълев #ТИР #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници