МОК: Русия и Беларус няма да имат право да участват като отбори в Олимпиадата

МОК: Русия и Беларус няма да имат право да участват като отбори в Олимпиадата
A A+ A++ A

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах изпрати официална покана за участие в Олимпийските игри в Париж до 203 страни, но сред тях не са Русия и Беларус. Бах потвърди, че Русия и Беларус няма да имат право да участват като отбори в Париж заради руската военна инвазия в Украйна, но въпреки това от МОК оставят врата отворена за спортистите от двете страни да участват на Игрите под неутрален флаг.

Томас Бах е на тридневно посещение в Париж за отбелязването на една година до началото на Олимпиадата, която ще се проведе в периода 26 юли - 11 август 2024. "В съответствие с олимпийската харта имам огромната чест и удоволствие да поканя спортистите от цял свят да се съберат в Париж, Франция за 33-то издание на Олимпийските игри", заявих Бах, който допълни, че е получил "отлична информация за подготовката за Париж 2024", след като направи оглед на строежа на олимпийското село. Той каза, че спортистите ще бъдат много щастливи със селото.

Освен Русия и Беларус, покана не получи и Гватемала, която е с временно спрени права от МОК заради обвинения в държавна намеса в независимия местен олимпийски комитет.

Източник:БГНЕС


#Олимпийски игри #Париж #МОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници