Пеевски: ДПС не приемат идеята за ограничение мандата на успешни кметове

Пеевски: ДПС не приемат идеята за ограничение мандата на успешни кметове

стоп кадър/НОВА НЮЗ

A A+ A++ A

ДПС със сигурност няма да подкрепи идеята на ПП-ДБ да се въведе лимит от два мандата на кметовете, но няма против 24 май да стане национален празник. Това стана ясно от думите на депутата Делян Пеевски. Все още обаче движението няма окончателно решение за 24 май.

"Тази идея изцяло не я приемаме от ДПС и няма да я подкрепим", каза той и обясни: "Не виждаме защо трябва да има ограничение - успешни кметове да бъдат само два пъти. Когато се справят успешно, хората дават вота си. Ако са преценили 3-4-5 пъти да го подкрепят, значи те са си свършили работата, която трябва да направят за хората, а за нас това е важното".

Дали трябва идеята национален празник да стане 24 май да влезе в общия законопроект на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС все още се обсъжда.

"Това е дискусионно, обсъждаме го. Принципно, не е решено, но ние нямаме против", каза той.

Относно идеята за смяна на статута на служебните кабинети Пеевски обясни: "Смятаме, че е удачно, но в момента дискутираме как, по какъв начин и в какъв обхват".

Членовете на Висшия съдебен съвет, които се избират от Народното събрание, ще се избират с поне 160 гласа. "По-малко не, в никакъв случай", каза Пеевски.

Вчера по време на заседанието на комисията по конституционни въпроси шефът ѝ Радомир Чолаков от ГЕРБ обяви, че трите формации ще внесат общ проект за промяна в основния закон в следващите дни. Съпредседателят на ДБ Христо Иванов даде и краен срок миналата седмица - 31 юли. Все още обаче ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС не са изготвили общ текст.

"Разговаряме да бъдат внесени заедно, за да достигнем до общи точки. Разглеждаме на колегите проектите и смятам, че ще достигнем до общо решение, за да се случи наистина тази промяна в конституцията, за която говорим", коментира Пеевски.

"Надявам се в максимално бързи срокове да се направи нещото. В срока на комисията със сигурност смятам, че ще успеем", каза още той, цитиран от "24 часа".

#Делян Пеевски #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници