Хампарцумян: Икономиката ни все пак расте

Хампарцумян: Икономиката ни все пак расте

Стоп адър/БНТ (архив)

A A+ A++ A

„Икономиката ни расте. Не толкова добре, колкото би могла, но все пак расте. Добре се справихме с пост-COVID ограниченията и напрежението, както и с ефектите на войната в Украйна”. Това заяви финансистън Левон Хампарцумян пред NOVA NEWS.

„По-малкият пазар обикновено е по-скъп. Има закономерности в икономиката, с които е безсмислено да се бориш”, обясни експертът във връзка с нивото на цените у нас.

За референдума, искан от „Възраждане” - за еврото и запазване на българския лев, Хампарцумян обясни, че ако бъде проведен и искането за запазване на лева спечели, това означава крах на пазарите за външен дълг. „Хората ще се наредят на опашки да си обръщат левовете в евро, да са готови за след 20 години”, каза Хампарцумян.

„Формулирането на въпроса за референдума - "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 г.?", е гигантска демагогия”, каза още финасистът.

„20 г. от днес в политически и икономически смисъл е вечността. Никой не може да направи точна икономическа прогноза. Такава дори за пет години напред не може да се направи”, каза Хампарцумян.



#Левон Хампарцумян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници