Тошко Йорданов: ИТН ще е в следващото НС и ще върне 3 Март като национален празник

Тошко Йорданов: ИТН ще е в следващото НС и ще върне 3 Март като национален празник

Стоп кадър/НОВА - архив

A A+ A++ A

"Единственото на първо четене разумно предложение е мандатността на кметовете и това е идея на ИТН и ни е залегнало в програмата. Тази идея ПП я откраднаха, което не е лошо, за да има от време на време някоя добра идея. Всъщност идеята е на кметове, на нас ни го казаха те", каза Тошко Йорданов от ИТН в предаването "Тази сутрин".

По думите му те трябва да имат не повече от три и не по-малко от два мандата. Йорданов коментира предложението на ПП-ДБ 24 май да стане национален празник.

"Тези, които го предлагат трябва да инициират референдум. Ако им стиска, ако смятат, че са прави, имат възможността много бързо да инициират референдум, тъй като имат необходимото мнозинство и българите да кажат коя да е датата на националния празник", допълни Тошко Йорданов.

По думите му ИТН ще бъдат в следващия парламент и ще върнат отново националния празник на 3 март.

Йорданов коментира и идеите за преформатиране на служебния кабинет.

"Това е бетониране на едно управление, което да управлява, след като е свалено от власт. Бойко Борисов след три избора да е служебен кабинет, това добре ли щеше да е. Президентът Радев беше супер, когато беше против ГЕРБ, когато се сбутаха с ПП, трябва да променяме функциите на президента, тъй като вече сме на власт, за да може да се закрепим максимално бързо", каза той.

Според Йорданов "е вредно едно свалено от хората правителство да продължи да управлява и да си подготвя следващите избори". По думите му, ако трябва да се промени нещо, за да не се стига до чести служебни кабинети, това е мажоритарната избирателна система.


#Тошко Йорданов - ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници