Резников каза кога точно войната ще свърши

Резников каза кога точно войната ще свърши

pixabay

A A+ A++ A

Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников смята, че Украйна ще спечели войната до следващото лято. В интервю за CNN той каза, че вижда срещата на върха на НАТО през 2024 г. като възможност Украйна да се присъедини към Алианса.

"Кой знае, може би това ще бъде много важен ден за Украйна. Това е само моята прогноза", добави министърът. Когато го попитаха дали смята, че войната ще приключи до следващото лято, той бързо отговори: "Да. Ще спечелим тази война".

Резников е убеден, че след края на войната членството на Украйна в НАТО ще бъде в интерес на самия Алианс. "Защото ние се превърнахме в истински източен щит на НАТО и Европа.

Украйна натрупа реален боен опит - как да сдържа руснаците, да ги побеждава, да ги бие със стандартните натовски оръжия", каза той, цитиран от агенция УНИАН.

"Украински пилоти ще започнат да се обучават как да управляват американски изтребители F-16 през август, като обучението ще отнеме поне шест месеца", заяви още украинският министър на отбраната Олексий Резников.

"Освен това Украйна трябва да създаде необходимата инфраструктура за тези изтребители", изтъкнал украинският министър.

По думите на Резников има възможност украински пилоти да управляват F-16 през пролетта на следващата година.

#война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници