Кожарев: Професионализмът е причината за номинирането на Цацаров за главен прокурор

Кожарев: Професионализмът е причината за номинирането на Цацаров за главен прокурор
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Мотивите за номинирането на Сотир Цацаров за главен прокурор са свързани с професионалната му кариера, каза членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Михаил Кожарев.

Ложарев обясни, че мотивите са свързани с качествата на Цацаров като административен ръководител, като от ВСС са впечатлени от неговата юридическа подготовка и квалификация, цитира го информационна агенция „Фокус".

Той посочи, че предложението е внесено след гласуването на правилата и след откриването на процедурата по избора на главен прокурор на заседание на ВСС в четвъртък.

В професионалната биография на Сотир Цацаров има много дейности, които позволяват да се направи извод, че той би бил един чудесен ръководител на прокуратурата, каза Кожарев.

„Аз съм се запознал с много негови интервюта и идеи за реформи в съдебната система и считам, че той е подходяща кандидатура. Той направи няколко изявления още през юни и юли във връзка с реформата в съдебната система, включително и идеи за законодателна инициатива - мисля, че когато това бъде конкретно разработено, ще бъде доста стойностно. Идеите му за прокуратурата са добри. Това е свързано и с бъдещата реформа в прокуратурата", каза Кожарев.

Друго предимство, което Цацаров притежавал, е на административен ръководител от дълго време – над 10 години е бил председател на Окръжния съд в Пловдив, което, по думите на Кожарев, не е никак малко и показва стойностни качества.

„В качеството си на председател на Комисията по бюджет и финанси, съм впечатлен и от административните му умения, включително и в съдебната сфера. Ние контактуваме с административните ръководители на органите на съдебната власт и по този повод. Считам, че той се справя добре и с административното ръководство на съда, а този съд е един от най-големите в страната", каза още Михаил Кожарев.

#главен прокурор #кандидатура #Пловдивски окръжен съд #Сотир Цацаров #ВСС #Висш съдебен съвет #Михаил Кожарев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници