Станислав Балабанов: Пералнята на Иванов, Василев и Петков пере добре Борисов и Пеевски

Станислав Балабанов: Пералнята на Иванов, Василев и Петков пере добре Борисов и Пеевски

БНТ

A A+ A++ A

"Бих нарекъл проекта за конституционни промени, който ще представят ПП-ДБ, "Проект Пеевски". Нито с нас, нито с БСП, нито с "Възраждане" са провеждани разговори. Продължаваме да не знаем какво пише в този проект, с който няма да стигнем никъде".

Това каза пред БНР Станислав Балабанов от ИТН.

И подчерта, че и Христо Иванов, и Асен Василев, и Кирил Петков легитимират Бойко Борисов и Делян Пеевски и тяхната пералня почиства бързо и добре, както се наблюдава през последните седмици.

В предаването "Неделя 150" Балабанов посочи още, че бюджетът на финансовия министър е на хартия с цел 3% дефицит:

"Като се изтърбушат и рекетират държавните дружества, за да може този бюджет да излезе на хартия, но последствията ще се видят в края на годината, когато българските граждани ще берем негативните плодове".

По думите му, ако има нещо полезно за държавата, винаги ще го подкрепим. Когато виждаме какви глупости се предлагат, логично е да бъдем против".

ИТН са внесли предложенията си за промени на Бюджет 2023. Сред тях са отпадне на намалената ставка по ДДС за ресторантьорски и кетъринг услуги и други категории, откъдето ще дойдат приходи до края на годината в размер на 152,4 млн. лева; промяна на размера на субсидията на политическите партии от 8 лева на 1 лева, откъдето биха реализирали приходи в размер от близо 9,4 млн. лева до края на годината. Така ще могат да се реализират исканията на синдикатите.

Депутатът от ИТН заяви, че скритият премиер е Асен Василев, а ГЕРБ и ДПС са вторият и третият ешелон на властта, като за него това е предателство спрямо българите.


#Станислав Балабанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници