Нинова: Паралелната държава се върна „с 200“, ПП-ДБ са салфетката, с която ГЕРБ и ДПС се трият

Нинова: Паралелната държава се върна „с 200“, ПП-ДБ са  салфетката, с която ГЕРБ и ДПС се трият

БСП

A A+ A++ A

“Днес е един от най-позорните дни в българската политика и един от най-злокобните в парламентарната практика. Управляващите ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС погазиха брутално, с ботуши погазиха, Конституция, закони, правила. Трите управляващи партии сутринта внесоха извънреден дневен ред, който нито е обсъждан на председателски съвет, нито е одобряван, нито дори са информирани останалите партии. Пак казвам – брутално, нагло и арогантно поведение на самозабравили се хора, които овладяват държавата по всички начини“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред медии в Народното събрание.

Тя отбеляза и другата страна на въпроса, която, по думите на Нинова, е по-съществена – за съдържанието на това, което днес се прави в Народното събрание: „Буквално за 10 часа продадоха България няколко пъти и предадоха българския народ. Днес внесоха решения за предоставяне на БТР-и на Украйна - безвъзмездно. По думите на министър Тагарев България няма да получи никаква компенсация за тази военна помощ. Отнемат концесията на пристанище „Росенец“ без никакъв анализ – колко ще плаща българският народ, колко ще струва на българската икономика, на българските домакинства и т.н.“, обясни Корнелия Нинова.

„Ще продължат с финала на закона за домашното насилие – ще продадат и децата ви в края на днешния работен ден, защото този закон, скрит зад добрите намерения в подкрепа на жени и деца, пострадали от насилие, по същество представлява продажба на душите на българските деца. И това всичко в един ден. А със Закона за съдебната власт си пренаредиха отново по собствена воля правилата за овладяване на новия Висш съдебен съвет. Съдебната реформа се сведе до овладяване на ВСС“, допълни още тя.

Лидерът на социалистите заяви: „Националният интерес е предаден – чрез изпращане на военна техника, чрез концесията, семействата и децата - и най-милото и свидно, което остана – и него под нож. Ето това е управляващото „евроатлантическо“ мнозинство, защото нищо от това, което изредих, не са европейски ценности. Брутално, нагло, арогантно – няма как да се примирим с това. Ще използваме всички парламентарни средства да се противопоставим на това“, каза Нинова.

„Обръщам се най-вече към хората, защото те са ни дали властта да сме тук: Гледайте, мислете, решавайте след време, когато отново трябва да се гласува, за кого гласувате, за това ли сте им дали доверие – да продават България и да предават вас и семействата ви“, каза Корнелия Нинова.

Тя обясни, че поведението на БСП в зала днес е било в опит да не се допусне да се вземат тези решение в ущърб на българския национален интерес и на интереса на българския народ: „Ще използваме допустимите, демократични, парламентарни средства – викане на министри, изслушвания. Видяхте как беше взето решението за „Росенец“ – една дума няма мотивация, една дума няма за оценка на въздействието – върху екология, върху икономика, върху цени. Нищо."

И подчерта: „Викаме министри да дойдат да ни кажат нещо – не идват. Питаме вносители – ама какво може да ти каже Бойко Борисов за оценка на въздействието на някакъв закон, той бъкел не разбира от това, ама подписал се на първо място, защото трябва да е ястребът, трябва да си спаси за пореден път кожата от правосъдие. Ще подписва всичко и ще прави всичко, то е ясно. Ето срещу това се противопоставяме.“

Нинова отбеляза: „Когато имаш различно мнение, когато имаш свободно мнение, когато защитаваш българския интерес – веднага ти се лепи клише: „слуги на Русия“, „слуги на Путин“ и не знам си какво“, отправяйки апел да не се лепят подобни клишета и „антиевропейски“ етикети на всеки, който не е съгласен с предателството на България.

Лидерът на социалистите допълни: „Българските т. нар. „евроатлантици“ съсипват европейските ценности и европейските интереси. Българските „евроатлантици“, които сами си залепиха този етикет, отдалечават най-много България от Европа, увеличават евроскептицизма на хората, увеличават гнева им."

И заяви: „Ето така – без диалог, без нормален разговор, без обсъждане, брутално, фашистки, екстремистки, газят всичко в името на това да си удовлетворят собствените корпоративни интереси и да си спасят собствените кожи от правосъдие. Паралелната държава се върна – „с 200“, както казваше Борисов. И той ни е познат, това е неговият стил. Ние много добре го познаваме, защото много години наред сме били обект на такова газене. ДПС са ни познати – това е техният стил. Тези по средата – ПП и ДБ: умните, красивите, демократите, зад които хиляди хора застанаха на площадите, сега са им салфетката, с която ГЕРБ и ДПС се трият – ето това не можем да го разберем. Работихме с тези хора, хвърляхме толкова усилия и енергия да се промени моделът „ГЕРБ“ и сега да го връщат на власт „с 200“ и да бъдат част от този модел без окото да им мигне, просто е необяснимо“, заключи Корнелия Нинова.

#Корнелия Нинова - БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници