Съветът на ЕС удължи санкциите срещу Русия заради войната в Украйна

Съветът на ЕС удължи санкциите срещу Русия заради войната в Украйна

Pixabay

A A+ A++ A

Съветът на ЕС съобщи, че е решил днес да удължи до 31 януари догодина ограничителните мерки, насочени към конкретни области на икономиката на Руската федерация заради военното нападение срещу Украйна, съобщава БТА.

Санкциите, въведени от 2014 г., бяха значително разширени след февруари 2022 г., се отбелязва в съобщението. Те включват ограничения при търговията, финансите, технологиите и изделията с двойна употреба, промишлеността, превозите и луксозните стоки, в това число забрана за внос или превоз по море на суров нефт и някои нефтени изделия от Русия в ЕС, изключване от системата SWIFT на няколко руски банки и преустановяване на дейностите по излъчване и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл "дезинформационни медии", пише в съобщението.

В допълнение към икономическите санкции срещу Руската федерация, ЕС въведе различни мерки, включително върху икономическите отношения с незаконно присвоените Крим и Севастопол, както и с украинските области Донецк и Луганск, запор на имущество и забрани за пътуване, както и дипломатически мерки.

#Съвет на Европа #антируски санкции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници