БСП иска позиция от държавата за сайта "Миротворец"

БСП иска позиция от държавата за сайта "Миротворец"

БСП

A A+ A++ A

БСП настоява за категорична и ясна позиция на държавата, правителството и службите във връзка със списъка с имена на българи врагове на Украйна в сайта "Миротворец". От левицата внася сигнал до ДАНС и ще извика службите за сигурност в ресорната парламентарна комисия заради казуса. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова и критикува позицията по темата на украинското посолство:

"Ако обичат, и българската държава, и посланичката – някакъв контакт да се намери с г-н Зеленски, когото тук приехме всички, знаете как, т.е. не всички. И след това посещение, след като се даде всичко, каквото може от България – складове се изпразват, въоръжение се дава, помощ се оказва, хуманитарна помощ, приехме бежанци. Накрая България получава това! За научно-творчески и журналистически цели избивайте българи по света. Просто абсурд".

Сред имената в списъка на украинския сайт е и на зам.-председателя на парламента от БСП Кристиан Вигенин. Той заяви, че не се страхува, но изрази учудване и разочарование, че вече няколко дни държавата не предприема нищо:

"Това, за което настояваме, все пак българските граждани, които са в този списък, без значение на каква позиция са, да бъдат извадени със съдействието на украинската държава. Това е най-малкото, което смятам, че България може да направи. И очаквам информация от българските служби, които не намериха за нужно до този момент да коментират, да се свържат с мен или с други представители, които да дадат повече информация доколко би следвало хората в този списък да бъдат застрашени".

Вчера украинското посолство у нас публикува позиция, в която посочва, че "дейността на обществената организация „Миротворец“ по никакъв начин не е свързана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява официалната политика на Украинската държава".

#Корнелия Нинова - БСП #сайт "Миротворец"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници