Мартин Димитров: Ще поискам пълна проверка на служебното правителство за концесията на"Росенец"

Мартин Димитров: Ще поискам пълна проверка на служебното правителство за концесията на"Росенец"

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Да се направи пълна проверка на служебното правителство на концесията на пристанище "Росенец", дадена на руската компания "Лукойл Нефтохим". Това каза депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров пред БНТ.

По-рано през деня стана ясно, че ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС ще внесат поправки в Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки. Те ще са с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, приет в началото на 2023 г. от предишното Народно събрание. Той засяга прилагането на забраните и дерогациите за руски нефт и нефтопродукти. С тези поправки става възможно прекратяването на концесията да стане само за месец, без да се иска одобрение от Еврокомисията

Има два големи гафа на президента Румен Радев и неговите служебни правителства. Единият е, че през октомври в резултат на регламент на ЕС, който касае санкциите срещу Русия, е трябвало подобни концесии да бъдат разгледани и прекратени. Той тогава без обществен дебат и да информира Народното събрание са поискали изключение за "Росенец". Нарочно Радев и неговото правителство не са поискали мнението на парламента, категоричен бе Димитров.

Имам въпрос към Радев - какъв е интересът на държавата - тези пристанища да бъдат под държавен контрол, попита още Димитров.

#Мартин Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници