Излезе второто класиране за прием в гимназиите след 7 клас

Излезе второто класиране за прием в гимназиите след 7 клас

Pixabay

A A+ A++ A

Второто класиране за прием след седми клас вече е публикувано и учениците могат да проверят в кои гимназии са приети, съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. Кандидат-гимназистите може да проверят резултатите си тук: https://infopriem.mon.bg/.

В момента има 1404 свободни места във всички училища. На втория етап се класираха 5010 ученици. Те задължително трябва да се запишат в периода между 20 и 24 юли, за да не загубят мястото си. 968 седмокласници не са приети и след второто класиране и ще очакват третото. Свободните места за него ще бъдат обявени на 25 юли.

На 12 юли излезе първото класиране за прием в гимназиите от осми клас. Тогава Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендардски" отново беше с най-висок минимален бал за кандидатстване след седми клас в столицата - 484,550 от максимум 500 точки.

Първото класиране показа най-голям интерес към изучаването на чужди езици. 525 седмокласници са посочили като първо желание Испанската гимназия. Почти толкова са и тези, чийто избор е Немската гимназия. В топ 5 са и чуждоезиковите паралелки в училището към Техническия университет, Софийската математическа гимназия и Първа английска.

Източници: БГНЕС, БТА

#МОН #7 клас #класиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници