Дават ексшефа на Сметната палата на прокурор

Дават ексшефа на Сметната палата на прокурор

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Бившият председател на Сметната палата Цветан Цветков е сключил спогодба за сградата й, която буди съмнения, че е неизгодна за институцията. Това каза изпълняващият правомощията на председател на Сметната палата до избора на нов Горица Грънчарова-Кожарева на брифинг, на който бяха представени факти и документи, свързани с работата на институцията до 18 юли.

Грънчарова посочи, че Цветков се е съгласил да плати обезщетение на лица, водещи срещу Палатата дело за стотици хиляди левове и същевременно е отказал да продължи друго дело на институцията срещу същите лица за над 1 млн. лв. Тя обясни, че парите са дължими от тях на Сметната палата за извършен от нея ремонт на сградата, в която са били собственици. Впоследствие Цветков е платил на тези лица и над половин милион лева, за да придобие Сметната палата дела им от административната сграда на Палатата, предава БТА.

За случая е сезирана Прокуратурата, която трябва да прецени дали има данни за извършено престъпление.

На въпрос защо сега излиза информацията за ощетяването на институцията от предишния й ръководител, Грънчарова обясни, че казусът не е бил приоритетен за администрацията й и че чак сега се разполага с пълния набор от документи за него.


#Цветан Цветков #Сметната палата #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"