Външно осъди колаж на "Възраждане" със Соломон Паси

Външно осъди колаж на "Възраждане" със Соломон Паси

МВнР

A A+ A++ A

Министерството на външните работи остро осъжда разпространяването на антисемитска карикатура, насочена срещу г-н Соломон Паси.

Това се казва в позиция на Министерството на външните ни работи.

Миналата седмица в Телеграм канал с името "Възраждане" се появи колаж, на който бившият вътрешен министър Паси е в раирани дрехи, носени в концлагерите и е воден насила от нацистки войници. На него има и надпис: "Щом не искаш от руския газ ела да ти пуснем от нашия" (правописът е запазен).

Колажът със Соломон Паси, разпространяван в Телеграм канала на "Възраждане" СНИМКА: Фейсбук/Alek Oscar

От партия "Възраждане" отрекоха да имат нещо общо с него, но българската организация на евреите "Шалом" сезира прокуратурата по случая. ДАНС и ГДБОП започнаха проверка.

"Подобни действия са напълно неприемливи и извършителите следва да понесат предвидената от закона отговорност. Министерството припомня, че антисемитизмът е изключително остра проява на нетърпимост и омраза, която противоречи, както на интересите и ценностите на Република България, така и на историческите традиции на българското общество, което заслужено се гордее със спасяването на българските евреи по време на Втората световна война", казват от МВнР.


#МВнР #Соломон Паси #"Възраждане"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници