Писателят Христо Стоянов шокира: Пред очите ми убиха жена в Ботевград

Писателят Христо Стоянов шокира: Пред очите ми убиха жена в Ботевград
A A+ A++ A

Случаите с блъснати хора на пешеходни пътеки в страната зачестиха заплашително, а реакциите на хората, включително и в социалните мрежи, стават все по-сериозни. За пореден такъв случай на катастрофа с фатален край в Ботевград, сигнализира писателят Христо Стоянов. Във фейсбук профила си той описа шокиращи детайли за убита пред очите му жена от "летящо по пътя БМВ".

Ето какво описва за случая писателят Христо Стоянов в мрежата:

"Днес пред очите ми убиха жена. В Ботевград. На излизане от града спирам на пешеходна пътека. Давам път на жена. Сигурно е искала да се прибере, напазарувала е, ще приготви вечеря - дали не се подаваше франзела от чантата. Дори ми кимна, усмихна се и... прекрачи в смъртта. Черно БМВ по другото платно. Вече съжалявам, че съм й дал път.

Иска ми се да върна няколко секунди назад, да не й давам път, да се превърна в онази стена от арогантност и самодоволство, които ще й попречат да нагази в смъртта. Но те прекрачва, БМВ то лети. Удря я с левия фар, тя изхвръква и не знае, че ще вечеря с Бог тази вечер. Фарът я изхвърля нагоре, тя се опитва да литне към Бог, но се сеща, че я чакат вкъщи и пада върху капака, после пак излита...

И чак когато се удря в стъклото на БМВ-то то спира. Не от спирачките, а от нея. Тя се претъркулва и попада под колелата. Събират се хора. Спирам, давам аварийни... И никой, ама никой от насъбралите се не иска да свидетелства. От трийсетината сеирджии. Ни-кой... Абсолютно никой. Изчаквам полицаите, линейката отнася... И виждам как трийсетина мъртъвци се прибират вкъщи, за да разкажат... А после лягат и със сигурност не сънуват. Защото те живеят във сън и се събуждат, за да заспят...", гласи поста на Стоянов, под който се завихря за минути истинска вълна от реакции.

В един от многобройните коментари под поста на писателя, негов познат описва аналогичен случай отпреди три дни, само че от столичната улица "Раковски":

"Христо, ще разкажа подобна история, но от друг ракурс, при това напълно истинска от преди три дни. Пред дома, където живея на ул. "Г. С. Раковски" в София има повдигната пешеходна пътека. Аз стоях на единия тротоар, а на отсрещния жена на около тридесет години с разкошна бяла рокля с дантели ровеше задълбочено в телефона си, поставила леко единия крак на пешеходната пътека.

Бял лек автомобил, правещ ляв завой спря пред пътеката, до жената. Тя изобщо не го погледна и продължи да търси нещо на екрана на телефона. Чу се калаксон, ала госпожата не го отрази и само леко пристъпи напред. Последва втори звуков сигнал от колата и през отворения прозорец долетя гласа на шофьора: "Хайде минавай!". Кокетната госпожа не реагира, а продължи да отмята с пръста по екрана. Водачът подаде газ и машината тръгна. Тогава въпросната персона от тротоара също реши да пресича без даже да отдели поглед от телефона си. Последва скърцане на спирачки и от сваленото стъкло на автомобила долетя грозна псувня.

Дамата се обърна леко, погледна бялата си рокля, която бе опряла бронята на колата и изкрещя:" Простак! Аз имам предимство". След това продължи към тротоара, на който бях аз, забила отново поглед в устройството, което държеше. Явно госпожата знаеше своите права, защото сигурно на екрана и се бе появил Бог. Линейката на "Бърза помощ" навярно щеше да закъснее поне с 15 минути."

За случая пишат и от Balkanec.bg, които уточняват, че по неофициална информация фаталния инцидент се случва около 16:00 часа вчера на бул. "Цар Освободител" в Ботевград. За момента няма официални данни за състоянието на жената, ясно е само, че това е поредния пътен инцидент на булеварда, на който са ставали няколко пътни произшествия през последните години, някои от тях фатални.

#Христо Стоянов #Ботевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници