МОН предлага промени в графика на изпитите и ваканциите през новата учебна година

МОН предлага промени в графика на изпитите и ваканциите през новата учебна година
A A+ A++ A

МОН представя предложения за промени в графика на изпитите и ваканциите за новата учебна година.

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков заяви, че до края на днешния ден ще бъде подписан и графикът за външното оценяване през новата учебна година:

„От гледна точка на изводите, които направихме от приключилата кампания, стигнахме до извода, че НВО през следващата учебна година ще бъде разделено като дни по отношение на НВО след седми и десети клас”.

Според него това ще даде възможност на оценителите да се фокусират върху проверяването на работите на учениците след 7-ми клас.

„Целта е учениците да получат по-бързо оценките си и да започне класирането в съответните средни училища. Изместваме в графика със седмица изпитите след седми клас, за да има повече учебно време учениците да се подготвят за тях”, подчерта министърът.

„Тези промени в графика ще позволят за едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити без стрес и натоварване на училищните директори и учителите, които няма да провеждат два изпита по НВО в един ден. Така и оценителите ще бъдат по-спокойни и уверени в своята работа при оценката на резултатите след седми клас”, добави още проф. Галин Цоков.

#МОН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници