11 г. от адският атентат на летище Сарафово

11 г. от адският атентат на летище Сарафово
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев ще участва във възпоменателната церемония по повод 11-ата годишнина от атентата на летище „Сарафово“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Възпоменанието ще започне в 14.00 часа на летище „Сарафово“ в Бургас с минута мълчание. Радев ще направи обръщение и ще поднесе венец пред паметника в почит на загиналите в терористичния акт.

На церемонията ще присъстват близки на жертвите, посланикът на Държавата Израел Йорам Елрон, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител проф. Мария Нейкова, представители на държавни институции, на еврейската общност в България и на дипломатическия корпус.

18 юли 2012 г. ще остане в историята като жесток спомен за хиляди. На този ден автобус с израелски туристи, които току що бяха кацнали на летище „Сарафово“ в Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана мишена на терористична атака.

При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и извършителят на атентата. Бяха ранени близо 40 души.

На 15 юли 2016 г. обвинителният акт за терористичния атентат бе внесен в Специализирания съд. Подсъдими по него са Мелиад Фарах – ливанец с австралийски паспорт и Хасан Ел Хадж Хасан – с канадско и ливанско гражданство. Те са обвинени в помагачество към тероризъм. Двамата обвиняеми са обявени за международно издирване в ШИС по канала на Интерпол с червена бюлетина.

#атентат #Летище Сарафово #"Сарафово"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници