Украинците с контра: Руснаците сами са взривили Кримския мост с дрон "Шахид"

Украинците с контра: Руснаците сами са взривили Кримския мост с дрон "Шахид"
A A+ A++ A

Говорителят на Украинската служба за военно разузнаване (ГУР) Андрий Юсов заяви, че службата няма да коментира инцидента, станал тази сутрин на моста за Крим, при който двама души загинаха и едно дете беше ранено.

Вече цял свят може да види километричните задръствания и щетите по конструкцията на моста. Колкото до повече коментари по инцидента, няма да има. Мога само да цитирам думите на първия човек на ГУР Кирил Буданов, че там Кримският мост е излишен обект – каза Юсов.

Той посочи, че заради повреда на част от моста руснаците ще имат проблеми с логистиката.

Руснаците използват Крим като основен логистичен център за придвижване на сили и техника дълбоко на територията на Украйна - посочи Юсов.

Говорителят на Украинската доброволческа армия "Юг" Сергей Брачук каза, че причината за инцидента може да е дронът "Шахид", който, както той каза, е бил изстрелян от руснаците.

Бих обмислил тази версия, защото стълбът се срути точно в посока Кубан. Да не забравяме и град Приморско-Ахтарск в Краснодарския край, откъдето се изстрелват прословутите ирански „шахиди“, които летят към Украйна и унищожават граждански обекти. Възможно е един такъв "мъченик" да се е "уморил" и да е паднал върху колоните на Кримския мост. Подобна версия има основание – каза той.

Говорителят на южното командване на украинската армия Наталия Гуменюк оцени, че експлозиите на моста в Крим може да са провокация от страна на руските сили, с цел нарушаване на "договора за зърното".

Двама души загинаха, а едно дете беше ранено при експлозия, избухнала днес на моста в Крим, докато движението е спряно заради повреда на пътя, съобщават руски медии.

#Кримския мост #дрон #дронове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници