Гешев: Страната се управлява от задната седалка на джипове

Гешев: Страната се управлява от задната седалка на джипове

БГНЕС

A A+ A++ A

"Никоя прокуратура и никой главен прокурор в света не могат да се преборят с корупцията и с кражбите, когато корупцията и кражбите са държавна политика. Няма как да постигнеш резултати за справедливост, когато политиците, които реално управляват страната, и икономическите кръгове зад тях воюват и не искат да има справедливост. Когато МВР не разкрива престъпления, а воюва с прокуратурата. Когато парламентът променя закони в интерес на олигарсите".

Това каза пред БНР бившият главен прокурор Иван Гешев, който създаде Сдружение "Справедливост за България".

И допълни, че държавата се управлява от задната седалка на джипове.

"Няма справедливост, защото политиците, освен че са некомпетентни, корумпирани, зависими, създават съзнателно некачествени закони и се опитват да контролират съдебната власт по начин, че да могат да продължат да крадат".

По думите му причината за неговото отстраняване е изтекла информация, включително и по "Барселонагейт", какво ще се предприеме:

"И бях отстранен в нарушение на закона и Конституцията, докато летя със самолет, за да дам информация на Европейския парламент. Това го направиха партиите "политически боклук", които контролират ВСС. В юридически смисъл случилото се е прецедент и безобразие. Ако е вярно, че не съм си свършил работата, че съм зависил от някоя партия, още щях да съм главен прокурор. След като съм отстранен, значи съм си вършил работата".

В предаването "12+3" Гешев подчерта още, че през последните години трите вида власти - в нарушение на принципа на разделение, са се слели, а целта под идеите за реформи, справедливост, европейски ценности и промени в Конституцията, е само една - прокуратурата и съдът да бъдат овладени.

"За да може, като се краде, да се краде безнаказано".

За "Справедливост за България" той посочи, че е родолюбиво, патриотично, консервативно движение с цел - България да бъде отново силна.

"Няма да разчитаме на олигарси. Нямаме финансиране. Ще направим сметка, за да могат нашите съмишленици да ни помогнат. Съмишленици са тези, които вярват в България. Ще се доверя на хора, които в името на България, са готови да поемат риск".

Той поясни, че се обмисля под каква форма "Справедливост за България" може да се яви на местните избори.

"Нямам амбиции към кметски пост. Имам амбиция да помогна на държавата да се възстанови, да се върне надеждата на хората".

#Иван Гешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници