Москва: Украйна стои зад новата атака срещу Кримския мост

Москва: Украйна стои зад новата атака срещу Кримския мост
A A+ A++ A

Поставеният от Русия председател на кримския парламент Владимир Константинов заяви днес, че Украйна е извършила атака срещу Кримския мост, при която са загинали двама души, предаде Ройтерс, като се позова на РИА Новости, пише БТА.

В изявлението си Константинов отбелязва, че железопътната част на моста не е повредена.

Движението по построения от Русия мост, свързващ Кримския полуостров с руския Краснодарски край, е спряно поради "извънредна" ситуация, съобщи по-рано днес в "Телеграм" поставеният от Русия губернатор на Крим Сергей Аксьонов, цитиран от Ройтерс.

Аксьонов заяви, че аварията е възникнала на 145-ия стълб на моста откъм Краснодарския край. Той не съобщи подробности, но по-късно помоли хората да се въздържат от пътуване по съоръжението.

Инцидентът на Кримския мост може да е провокация от страна на Москва, заяви днес говорителката на южното военно командване на Украйна Наталия Гуменюк, цитирана от Ройтерс.

"Създаването на подобни провокации, които окупационните власти на Крим веднага разтръбяват, е типичен начин за решаване на проблеми за кримските власти и за страната агресор", каза Гуменюк.

#Кримския мост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници