Лилков: Общинската администрация да махне календарите с Борисов

Лилков: Общинската администрация да махне календарите с Борисов
Портрети, календари и символи в офисите на администрацията издават политическа ангажираност, а не неутралност, категоричен е Лилков. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Общинската администрация да махне календарите с Бойко Борисов, поиска от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова общинският съветник от ДСБ и СДС Вили Лилков.

Лилков поиска от Фандъкова да издаде заповед, с която да задължи служителите в общината да махнат календари, портрети и символи на Бойко Борисов, предаде думите му БГНЕС.

„Настоявам не само по време на политическите кампании, а още сега да издадете такава заповед", обърна се Лилков към столичния кмет.

Портрети, календари и символи в офисите на администрацията издават политическа ангажираност, а не неутралност, категоричен е Лилков. В много от офисите хората не приемали това като поведение и начин на изразяване на политическа принадлежност на работното място, допълни той.

Според Лилков, поставянето на лика на премиера е нарушаване на Закона за държавния служител и Конституцията на Република България от страна на администрацията на Столична община. Кметът Йорданка Фандъкова обеща, че ще се обърне към служителите с молба да не дразнят излишно хората.

#министър-председател #портрети #календари #общинска администрация #Бойко Борисов #кмет на София #Столична община #Йорданка Фандъкова #общински съветник #ДСБ #СДС #Вили Лилков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници