Лорер: Президентът търси сензация, а не обединение

Лорер: Президентът търси сензация, а не обединение

Стоп кадър/НОВА (архив)

A A+ A++ A

Президентът търси сензация, вместо да се стреми към обединение. Това каза депутатът от "Продължаваме промяната" Даниел Лорер в "Лице в лице" по bTV, цитиран от "24 часа".

"Конституцията повелява президентът да обединява народа. Когато обаче чуваме от него цитати от тезите на партия "Възраждане" и на Кремъл, няма как да сме обединени. И с това мисля да се огранича като коментар. Неговата роля във външната политика ще бъде силно намалена. Смятам, че това което показва и постига МС на международното поле е ясен знак, че България има силна и добра позиция по отношение на войната в Украйна", обясни той.

Депутатът от "Продължаваме промяната" е категоричен, че много скоро Механизмът за мониторинг на ЕК ще отпадне и това показва доверие към настоящото българско правителство, както и че "този парламент прави правилните неща".

"Въпросът за Шенген не е въпрос за бараки или за технологично следене на границата. Той е въпрос на доверие – до каква степен Европа ни вярва, че ние наистина сме сериозни в борбата с корупцията и да задържаме мигрантите, които влизат незаконно в ЕС", каза още той.

Даниел Лорер коментира и факта, че е заместник на Бойко Борисов в парламентарната комисия по външни работи. "Истинският заместник е Екатерина Захариева – тя е зам.-председател на комисията от ГЕРБ-СДС. Смятам, че г-н Борисов ще бъде обграден от истински професионалисти – не само от г-жа Захариева, но и от г-н Митов. Така че той ще се справи със задачите, които са пред него", поясни той.

#Даниел Лорер #ПП-ДБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници