Сираков с обръщение към левскарите преди сезона, стрелна по Мъри

Сираков с обръщение към левскарите преди сезона, стрелна по Мъри
A A+ A++ A

Ден преди началото на сезона за Левски, мажоритарният собственик на клуба и легенда за сините - Наско Сираков, излезе с пространна позиция за състоянието на клуба, с благодарности към хората, които помагат на 26-кратните шампиони на страната, и с призив към феновете.

Ето какво се казва в позицията му:

Уважаеми привърженици,

В навечерието сме на поредния сезон, в който целите пред "Левски" както винаги са най-високите. На първо място искам да Ви уверя, че ръководството, съставено от хора, отдали целия си съзнателен живот на клуба, работи денонощно по мисията за стабилизиране на любимия ни "Левски".

През последните месеци бяха направени много сериозни стъпки към това чрез намаляване на дълга към НАП. Това се случи и благодарение на учредения Бизнес клуб, както и на кампанията с акциите, в която се включиха доста от Вас - нашите привърженици. Вярвам, че наесен ни чака още по-успешна кампания, тъй като времето за подготовка и срещи с Вас ще бъдат повече.

Погасяването на дълга към НАП не е "мисия невъзможна" и искам да Ви уверя, че ние ще се справим с този проблем. Преди това изплатихме милиони, които висяха като задължения към бивши треньори, играчи и клубове и застрашаваха лиценза ни. Преминахме през най-трудния етап в историята на "Левски" благодарение на два фактора - феновете, които са винаги до клуба и отделят от залъка си, за да го има техния любим "Левски", както и нашият спонсор "Palms Bet" и г-н Мило Борисов, който пръв протегна ръка, когато положението не бе просто тежко, а беше безнадеждно.

Благодарение на усилията ни, сега "Левски" с много по-голяма увереност гледа към бъдещето и с всеки изминал ден стъпва на все по-стабилна основа като клуб. Това е сигурно и категорично! Не спираме ежедневно да търсим допълнителна финансова подкрепа за клуба.

Доказват го и разговорите ни с "Юнайтед Груп", като Ви уверявам, че направихме всичко по силите си такава голяма компания да дойде в "Левски". За съжаление различните наследени дългове все още са препятствие за големите инвеститори. Вярвам, че ако продължим да работим честно и целеустремено както досега, "ПФК Левски" в близко бъдеще ще заслужи вниманието на силен инвеститор.

В най-важния момент от битката ни за Европа през миналия сезон бяхме неприятно сюрпризирани от серия оставки в спортно-техническия щаб. Отново подчертавам, че той имаше пълната свобода и власт на света, каквато едва ли друг щаб е получавал някъде. Въпреки този трус и очакванията на някои да се сгромолясаме, "Левски" задържа отлично ниво на терена и в крайна сметка изпълни останалата за края на сезона цел - Европа.

Цел, която е важна както за клуба, така и за всеки един левскар, защото ние най-добре знаем магията на европейските нощи. Искам да благодаря в тази връзка на неуморимото "синьо" сърце Елин Топузаков, който без да задава въпроси или да поставя условия се нагърби в трудния миг да изведе "Левски" там, където трябваше да стигне. Просто се хвърли в огъня и се справи. Благодарен съм и на Даниел Боримиров, Христо Йовов и Антон Краус! Благодарен съм и на Константин Папазов! Няма да пропусна и Борислав Георгиев, Венцислав Димитров и всички служители, които са непоколебими в мисията да направим "ПФК Левски" отново силен, европейски клуб.

Искам да приветствам в клуба и новия треньор Николай Костов. Той не е избран случайно, а защото неговата философия и виждания за футбола подхождат на "Левски", а именно да бъдем доминиращи и атакуващи на терена, и да караме всеки, дошъл на стадион "Георги Аспарухов" да чувства силата на отбора ни. Гарантирам Ви, че този спортно-технически щаб и футболисти са отдадени докрай на идеята "Левски". Разбира се, към това като добавим и Вашата единствена по рода си подкрепа, със сигурност атмосферата на стадиона ще ни накара да мечтаем смело.

Искам да Ви благодаря за безрезервната и масова подкрепа, която оказвате на клуба и извън терена - в най-важната ни битка. Виждам го всеки ден по опашките в клубния магазин, по огромния брой продадени екипи и подновени абонаментни карти, по усмивките и надеждата в очите на всеки фен, който срещам на стадиона и в цялата страна.

Както Ви казах и преди, спасяването на любимия ни "Левски" е мисията на живота ми и бъдете сигурни, че нищо няма да ме откаже от нея и ще дам всичко от себе си, за да я довърша докрай. Но за мен ще бъде невъзможно да се справя без Вашата подкрепа!

Искам да заявя, че клубът е стабилен и жив, но все още не сме направили последната крачка към окончателното му спасение. И вместо в името на голямата цел днес всички да сме обединени и верни на просперитета на "Левски", някои точно в навечерието на старта ни в първенството и в Европа сеят разединение.

Отново се използват манипулации и полуистини. Фактите обаче са различни и ясни, и те са, че целта ми като мажоритарен собственик на "Левски" е да стабилизирам клуба и да осигуря условия за неговото нормално фукциониране, развитие и успехи, които отговарят на името и историята му. Генералният спонсор пък осигурява единствено финансова подкрепа на клуба с цел стабилизирането на "Левски". Това е истината. Независимо от тези поредни атаки, аз вярвам, че нашата Светиня ще преодолее и това, и ще продължи още по-уверено по пътя за своето спасение.

Скъпи Левскари, призовавам Ви за пореден път да бъдете до отбора. Бъдете до "Левски" в битките у нас и в Европа! Нека покажем на всеки, че нашият дом е нашата крепост и когато сме заедно, нищо на този свят не може да спре "Левски" да успее. Защото "Левски" не е създаден, за да се спасява, "Левски" е създаден за да побеждава.

Ваш, Наско Сираков

#Левски #Наско Сираков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници