Везенков: Опитът не се купува! Почвам в НБА от нулата, но със самочувствие

Везенков: Опитът не се купува! Почвам в НБА от нулата, но със самочувствие
A A+ A++ A

Супер звездата ни в баскетбола Александър Везенков осъзнава, че новият му отбор Сакраменто Кингс иска да направи крачка напред, след като завърши на трето място в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА) през миналия сезон и стигна до плейофите за първи път от 16 години насам.

"Познавах треньора Майк Браун от момента, в който дойде в Гърция. Със сигурност ми показаха, че са доволни от мен и, че вярват в момент. Ръководството, треньорите, всички", каза Везенков в интервю за специализираното издание Eurohoops.net и добави: "Нямам търпение да започна да работя с отбора. В момента работя индивидуално в България. Отивам в отбор, който имаше успешен сезон. Летвата е поставена много високо. В предишните години тимът имаше проблеми и не можеше да стигне до плейофите. Така че със сигурност летвата е поставена много високо. Знам, че нищо не идва веднага на момента. Всяко ново място си има особености, към които трябва да се адаптираш, но аз съм преживявал подобни неща в кариерата си. Настроен съм позитивно и продължавам да работя както и досега. С малко късмет, надявам се, че всичко ще се получи добре."

"Получих много уважение и любов от Олимпиакос. Говорих с повечето хора в клуба и те разбират решението ми", заяви българинът за бившия си гръцки отбор Олимпиакос. "Всички искаха да остана, но знаеха, че да подпиша със Сакраменто е най-доброто за бъдещето ми, да преследвам мечтите си. Дадох да се разбере, че каквото и да стане, искам да чуя офертата на Сакраменто. Това беше трудно решение, но мисля, че е правилното. Това, което ще ми липсва е ежедневието с Олимпиакос. Особено в последните две години. Обстановката в Сакраменто е подобна на тази в Олимпиакос. На всяко ниво. Изглежда имат подобна семейна атмосфера и това ми харесва", продължи Александър Везенков, който се връща в Калифорния през август.

По повод присъединяването си към Сакраменто Кингс, баскетболистът коментира: "Това е мечта и потенциал. Защото не отивам просто да изживея мечтата за НБА. Във всяка мечта виждам потенциал, който може да те научи на нещо и да помогне за развитието ми. Не отивам в САЩ само, за да се върна бързо. Искам да бъда тестван в НБА. За всичко мисля позитивно. Ще започна от нулата. Сега работата ще бъде още по-голяма. Знам през какво съм минал и колко много съм работил. Не може да си купиш опит. Мисля, че обстоятелствата са възможно най-добрите. Когато бях на 19 години, не бях готов за гръцката лига. Когато напуснах Барселона, дори нямах самочувствие. Просто беше различно."

"В НБА не се интересуват от възрастта и колко си млад. Очевидно, когато си натрупал опит, виждаш какво е нивото ти в играта. Мисля, че опитът е нещо важно и, че Евролигата носи нещо допълнително. Късметът също играе роля. Може да си страхотен в един отбор, но да не можеш да играеш в друг. Моята цел е да ставам по-добър и по-добър, да покажа постоянство. Това е нещо, което научих в Олимпиакос че докато отборът побеждава, всеки е важен и всеки допринася. Видях, че трябва да се развивам още. Отивам в НБА със самочувствие. Може да съм новобранец, но имам опит и съм работил здраво, така че увереността ми нарасна. Ще правя това, което винаги правя. Напрежението може и да не е същото като в Олимпиакос, но аз сам искам от себе си да ставам по-добър", каза още Везенков.

За позицията си в системата на Сакраменто, той допълни: "Още не сме говорили по тази тема. Влизаш и играеш, независимо на каква позиция. Те играят доста хубав баскетбол, бърз баскетбол. Мисля, че това е отбор, който ми подхожда и ще помогне на собствените ми характеристики. Ще се концентрираме върху това, което правя добре. Различно е да отидеш в отбор, който е завършил сезона на трето място в конференцията си. Аз обичам надпреварата и искам да побеждавам. Адаптирането ще ми е малко трудно и ще е нужно време. Трябва да се правят основните неща, докато се концентрираш върху силните си страни и да имаш късмет за нещо по-голямо."

#НБА #Александър Везенков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници