Зъболекар осъди пациент, защото го обидил във Фейсбук

Зъболекар осъди пациент, защото го обидил във Фейсбук

pexels

A A+ A++ A

Според автора на публикацията, стоматологът му взел 40 лева за вадене на зъб. Боляло го две седмици и постоянно му се обаждал, накрая посетил и кабинета, където зъболекарят му казал, че така щяло да бъде. Месец и половина продължавало да го боли и да се надува, записал си час, но не успял да отиде. Пет минути преди публикацията му звъннал, но той му казал да ходи, където иска, но не и при него, след като не е отишъл на часа. Това поведение на зъболекаря пациентът и автор на публикацията определил като „пълно безхаберие“ от негова страна, а зъболекаря бил наречен „нагъл човек“.

Репортерска проверка показа, че въпросната публикация не е изтрита от автора ѝ.

За уронващата публикация д-р Б. А. разбрал от друг свой пациент. Чувствайки се накърнен и унизен стоматологът решил да потърси правата си в съда, като предявил иск за нанесени му неимуществени вреди в размер на 1500 лева. Съдебният състав уважил иска до сумата от 800 лева, които пациентът трябва да заплати на денталния медик.

Недоволният пациент ще трябва да заплати и административна глоба в размер на 1000 лева, както и 670 лева разноски по делото.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Шуменския окръжен съд в 15-дневен срок.

#зъболекар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници