Тормозят Навални зад решетките - 100 дни поред му пускат реч на Путин

Тормозят Навални зад решетките - 100 дни поред му пускат реч на Путин
A A+ A++ A

Диктатурата в Русия е измислила нов начин да тормози арестувания опозиционер Алексей Навални. Вече сто дни той е подлаган на една и съща реч на Владимир Путин - февруарското слово на президента пред Федералното събрание, предаде руската версия на "Свободна Европа", цитирайки съобщение в социалните мрежи на дисидента.

Навални се обърнал към съда с искане да обясни на какво основание му е натрапвана речта на Путин вместо радио. От съда се оправдали с "инструкция за възпитателна работа".

Посланието на Путин било включено "с цел формиране на законосъобразно поведение у осъдените, уважение към личността, обществото, труда, нормите и правилата на човешкото поведение".

Алексей Навални излежава деветгодишна присъда в колония със строг режим по обвинения в измама. Самият той, руските правозащитници и международната общност смятат присъдата за политически мотивирана.

На 19 юни започна нов съдебен процес срещу Навални. Обвиненията срещу политика са повдигнати по седем члена от Наказателния кодекс. Най-суровият от тях е за създаването на екстремистка общност. Навални е обвиняван също в призиви към екстремизъм, създаване на НПО, което нарушава правата на гражданите, финансиране на екстремизъм, въвличане на непълнолетни в опасни действия и реабилитация на нацизма. По друго дело е съден за тероризъм.

Въз основа на съвкупността от обвинения Навални може да получи доживотен затвор.

#Алексей Навални #Алексей Навалний

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници