Човек на Румен Радев и бивш негов министър впери поглед в стола на Фандъкова

Човек на Румен Радев и бивш негов министър впери поглед в стола на Фандъкова

Капитал

A A+ A++ A

"Задаваха ми въпроса дали ще се кандидатирам за кмет на София, няма как да не се замисля и да не се развълнувам. Започнах да го обмислям". Това заяви пред Нова тв бившият регионален министър Иван Шишков.

По думите му градът има нужда от повече професионализъм и от по-малко политика. "Не станах съветник на президента, защото изпитвам удоволствие да проектирам, да съм архитект. Не е стоял друг въпрос пред мен. Имам запитвания от страна на колегията и бизнеса, значи са доволни. Заедно започнахме промяна и хората търсят повече професионализъм в нея. Политическите проекти на тази промяна започнаха да създават проблеми в развитието ѝ", заяви Шишков.

Според него "Софийска вода" е концесионер и не е под пряка опека на МРРБ. "Очевидно има проблем във водомерите, когато е общ за целия блок, етажната собственост може да черпи вода. Също така може да има и загуба или течове на вода", смята той.

Шишков бе категоричен, че има пари, за да се довършат пътни проекти и магистрали. "Преди 10 месеца нямаше, но вече има. Надявам се през септември и октомври да започне строителството на магистралата Велико Търново - Русе край Бяла. Навсякъде е отпушено и се строи, включително и по АМ "Струма", където се укрепва свлачището. 4-те млрд. поръчки са само предвидени, направените не са завършени. Ако бяхме ги спрели, щяха да кажат, че сме бойкотирали следващия кабинет. Може би това ще е първата година с поръчки за основни ремонти, досега всички бяха текущи. Пътят от Бургас до Дюлински проход е пример за това, не е в никак добро състояние", коментира Шишков.

#Иван Шишков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници