БСП обвини ПП-ДБ в промяна на позицията им за АЕЦ “Белене“

БСП обвини ПП-ДБ в промяна на позицията им за АЕЦ “Белене“

БСП

A A+ A++ A

"Толкова се поклонихте пред ГЕРБ, че започнахте да използвате терминологията на Борисов, обърна се тя към управляващите"

Декларация от името на ПГ „БСП за България“:

Изключително съм изненадана от това, колеги от ПП-ДБ и г-н Денков, че дотам се поклонихте пред ГЕРБ, че дори започнахте да използвате терминологията на Борисов.

Вие чухте ли какво каза акад. Денков за „Белене“ – било гьол. Това да ви е познато като изказ? Дотам ли се докарахте умните, красивите, модерните, академиците – да говорите с езика на Борисов?

Не, не е гьол, г-н Петков. Защото ще Ви прочета какво записахме в програмата, когато управлявахме с Вас по този въпрос: „Поддържане и развитие на атомните мощности в АЕЦ „Козлодуй“. Това включва удължаване на срока на експлоатация на съществуващите мощности. 2. Необходимост от изграждане на нови ядрени мощности. Уточняването на типа на реакторите и площадките да се прецени след независим експертен анализ, който да е публичен и да е на база на икономическа целесъобразност – най-ниска цена и време за изграждане“. Отдолу пише постигнато съгласие, стои моят подпис, подписът на Кирил Петков и на другите коалиционни партньори.

Тук да пише, че зачертавате ядрените реактори и продавате ядрените реактори на Украйна? Какво промени тази програма само няма и година по-късно от онова правителство? Една е промяната – БСП не е в правителството и няма кой в това правителство да бъде коректив и да защитава националния интерес. Та само една година от Стратегия за развитие на енергетиката, под която стоят нашите подписи и която предвижда, освен „Козлодуй“, и друга ядрена мощност, превърнахте тази стратегия в гьол.

Българските граждани ще преценят какви са причините. Видяхте ги вчера всички с очите си.

# Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници