БСП: Извършиха се три предателства срещу националния интерес и сигурност на България

БСП: Извършиха се три предателства срещу националния интерес и сигурност на България

БСП

A A+ A++ A

„Извършиха се три национални предателства. Първо, предаде се енергийната сигурност на България с решението да се продадат трите атомни реактора, което означава, че се ликвидира проектът „Белене”. Второ, решението да се започне подновяването на военновременните резерви означава премахване на боеприпасите, които имаме в момента, знаете къде ще отидат. Третото предателство е подкрепата за ускорено привличане на Украйна в НАТО, което е заплаха за сигурността на региона и на България.” Това заяви Таско Ерменков, член на Изпълнителното бюро на БСП, в предаването „Лице в лице” на bTV.

„Най-малко в българския парламент искам да чувам, а днес цял ден го слушах, как защитават интересите на украинците, някои защитавали интересите на руснаците, и през целия ден не чух, с изключение на Българската социалистическа партия, че защитава интересите на българските граждани”, коментира той.

По неговите думи единственият начин да се помогне на Украйна е да се седне на масата и да се поставят условията на мирното решение. „Защото всеки конфликт завършва с мир и този ще завърши с мир”, категоричен бе социалистът.

„Колкото повече той продължава и колкото повече се въоръжава едната страна, толкова повече ескалира напрежението и се увеличават черните забрадки и от двете страни на фронта. Няма как с бензин да гасиш пожар”, каза още Таско Ерменков.


#БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници