Борисов: Независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността на целия регион

Борисов: Независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността на целия регион
A A+ A++ A

"Бъдещето на Украйна, нейната сигурност и европейската сигурност са в НАТО и Европейския съюз. Независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността на целия регион. Това заявих по време на срещата си с президента на Украйна Володимир Зеленський в София", така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обобщи срещата си с украинския президент Володимир Зеленски, който е на визита в страната.

Борисов подчертал пред Зеленски, че ГЕРБ ще продължи да подкрепя Украйна в борбата с руската агресия и е изцяло солидарна с болката на украинския народ.

"Доказателство за нашата солидарност са и действията на ГЕРБ през последните дни в Народното събрание по отношение на предложенията за по-бързо обновяване на оръжейните запаси на България, както и идеята за продажба на оборудването от АЕЦ “Белене” на Украйна", добави лидерът на ГЕРБ.

Той припомнил на Зеленски, че "ГЕРБ беше първата партия в България, която осъди руската агресия срещу Украйна, предложи страната ни да й окаже военно-техническа помощ и постави украинското знаме в централата си от първия ден на войната".

"По време на това знаково посещение в България, макар и закъсняло, запознах президента Зеленски и с инициативата на ГЕРБ миналото лято украински деца да дойдат на летен лагер на българското Черноморие. Отбелязахме и дарението на каски и термовизионна техника от нашата младежка организация към украинските им колеги.


#Бойко Борисов #Володимир Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници