Премиерът: Русия трябва да се изтегли безусловно от украинската територия и да понесе отговорност за военни престъпления

Премиерът: Русия трябва да се изтегли безусловно от украинската територия и да понесе отговорност за военни престъпления

стоп кадър

A A+ A++ A

Русия трябва да се изтегли безусловно от украинската територия и да понесе отговорност за военни престъпления. Това заяви в изявление в Министерски съвет българският премиер акад. Николай Денков. По-рано той проведе среща с украинския президент Володимир Зеленски, който е на посещение в София.

Той препотвърди подкрепата на България в борбата на Украйна срещу военната агресия на Руската федерация. „Последователни сме в подкрепата си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Тя е ключова за евроатлантическата сигурност“, подчерта министър-председателят.

„В Украйна се намира най-голямата историческа българска общност зад граница. Не можем да гледаме безучастно страданието на милиони хора. Още от първите дни на конфликта Кирил Петков и Асен Василев лично се ангажираха на европейско ниво в подкрепа на украинската кауза. България стана втори дом за стотици хиляди избягали от ужаса на войната украински бежанци“, каза още акад. Денков.

#Владимир Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници