Проф. Гечев, БСП: Днес управляващите погребаха българската енергетика

Проф. Гечев, БСП: Днес управляващите погребаха българската енергетика

БСП

A A+ A++ A

„Няма как да се наредя сред колегите депутати, които днес участват в погребална церемония, съсипвайки бъдещето на българската енергетика.“ Това заяви народният представител от “БСП за България“ проф. Румен Гечев, след като управляващото мнозинство прие да започнат разговори за продажба на оборудването на АЕЦ "Белене" на Украйна.
От парламентарната трибуна социалистът продължи: „Стана ясно, че лъгахте дълги години за това, че не може да бъде довършена ядрената централа в „Белене“. Въпреки решението на Европейската комисия, че не попада под санкции, вие я прехвърляте в Украйна“, каза още той.

„Лъжете, защото докато закривате българските реактори и ги съсипвате, “Росатом“ и съседна Турция откриха първи реактор, продължават, довършват си централата. Ние ще понасяме огромни загуби и ще печели съседна Турция, където 99.8% от акциите се запазват от “Росатом“, коментира социалистът.

„Беше казано за някакви Лади и Фолксвагени, заяви проф. Гечев и се обърна към Теменужка Петкова от ГЕРБ: „Във Ваше интервю отбелязахте, че АЕЦ “Козлодуй“ бележи рекордни печалби. Не знам за какви Лади говорите, след като “Росатом“ е глобален лидер в света по брой на ядени централи в чужбина. Миналата година АЕЦ “Козлодуй“ има почти 2 млрд. лева печалба – Лада, която носи милиарди печалби, а Вие ще финансирате Фолксвагена в Турция, на който ние ще му плащаме. Срам и позор", заключи той.

#Гечев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници