Радев се чу по телефона с душманин на Зеленски, току преди да го приеме в президентството

Радев се чу по телефона с душманин на Зеленски, току преди да го приеме в президентството
A A+ A++ A

Малко преди да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски на българска земя, президентът Румен Радев се е чул по телефона с министър-председателя, заявил в интервю пред Bloomberg през март, че Украйна е обречена да загуби войната с Русия и затова няма нужда да ѝ се праща помощ: унгарският Виктор Орбан.

За телефонния разговор съобщи преди минути пресслужбата на държавния глава, докато в отсрещната сграда на булевард "Дондуков" се очаква да започне поредицата от срещи на украинския президент: с българското правителство, с лидери на политически партии, с журналисти.

"Държавният глава Румен Радев и министър-председателят на Унгария Виктор Орбан обсъдиха в телефонен разговор необходимостта от засилването на борбата с трафика на хора през външните граници на ЕС като най-ефективна мярка в противодействието на нелегалната миграция", информират от "Дондуков" 2.

"Двустранното партньорство в областта на енергетиката и възможността страната ни да окаже подкрепа за енергийната диверсификация на Унгария също беше обсъдено по време на разговора. Подчертани бяха и възможностите на страната ни за доставка на повече енергийни ресурси за Унгария след осигурения от България достъп до терминалите за втечнен газ на Гърция и Турция, въведеният в експлоатация интерконектор с Гърция и очакваното завършване на газовия интерконектор между страната ни и Сърбия до края на т.г.", пишат още оттам.

#Виктор Орбан # Румен Радев #Володимир Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници