Потенциална визита на Зеленски ще покаже, че помощта на България за Украйна е ценена

Потенциална визита на Зеленски ще покаже, че помощта на България за Украйна е ценена

ФБ/Тодор Тагарев

A A+ A++ A

Потенциална визита на президента Володимир Зеленски ще покаже, че помощта на България за Украйна е ценена. Това каза пред журналисти на полигона „Ново село“ министърът на отбраната Тодор Тагарев, предаде БТА.

Според него изтичането на информация за визитата на Зеленски у нас е предпоставка, ако е имало планирано посещение, то да бъде отменено.

Аз от снощи не съм в течение на никакви дискусии по въпроса. Имах възможността медийно да изразя съжаление, че е изтекла такава информация. Не би трябвало това да се случва и да изтича информация. Украйна е във война, президентът Зеленски е върховен главнокомандващ. Той представлява интерес за противника. Той е изключително ценен гост навсякъде, където реши да отиде, каза Тагарев. Той изрази надежда, че възможността Зеленски да дойде в България ще се реализира в бъдеще време. Според Тагарев такова посещение би било високо признание за ролята на България в подкрепата ѝ за Украйна.

Всичко, което сме предоставили до момента на Украйна, следва стриктно законите на страната и процедурите, които са определени. Тези процедури не предполагат ад хок решения в рамките на няколко дни или часове. Така че, предполагам, че една негова потенциална визита ще покаже, че е високо ценена помощта на България, която вече е направена, и потенциалът ни евентуално за допълнителна помощ. Той може да реши да постави някакви други допълнителни искания, които ние ще разгледаме стриктно, в съответствие със законите и процедурите, заяви Тагарев.

Министърът заяви, че не е притеснен заради поисканата му оставка.


#Тодор Тагарев #Володимир Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници