Иван, който надраска стена на Колизеума, "не знаел за древността на паметника"

Иван, който надраска стена на Колизеума, "не знаел за древността на паметника"

pixabay

A A+ A++ A

Мъжът, който надраска името си и това на своята приятелка на стената на римския Колизеум, е изпратил извинение до властите в Рим. Според изданието на вестник „Месаджеро“ от сряда в изявлението виновникът признава, че уж „не е знаел за древността на паметника“.

„Осъзнавайки сериозността на престъплението“, цитира италианският вестник думите му, „с тези редове бих искал да поднеса моите най-искрени и честни извинения на италианците и на целия свят за щетите, причинени на културното наследство, което е наследството на цялото човечество.”

Преди дни стана ясно, че българинът се е извинил и на италианската полиция. Един от карабинерите, който е участвал в издирването на Иван, разказва, че мъжът е изразил искрено разкаяние за това, което е направил.

Полицаите му обяснили, че делото срещу него ще се гледа в началото на следващата година и тогава ще има възможност да се извини лично пред съдиите. Италианските медии напомнят, че за подобен вандализъм може да завърши с до 15 000 евро глоба и затвор до 5 години.

Туристът, издълбал името си и това на приятелката си в стената на Колизеума, е роден в България фитнес инструктор, който живее във Великобритания. 27-годишният Иван Димитров беше заснет от американски турист, докато издълбава с ключове думите „Иван+Хейли 23“ в тухлената зидария на културния паметник от първи век.

Кой е Иван от Колизеума?

8 години след като футболистът Благой Георгиев направи същото и беше силно критикуван. Колизеумът е един от най-популярните туристически обекти в света и основен символ на Рим. Посещава се от повече от 7 милиона души годишно.

#Колизеум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници