Журналистът Поли Паунова: Изявлението на Гешев би оценил само човек с чувство за хумор

Журналистът Поли Паунова: Изявлението на Гешев би оценил само човек с чувство за хумор

стоп кадър

A A+ A++ A

В изявлението на Иван Гешев имаше смешни неща, които човек с чувство за хумор би оценил, но нищо от това не може да се коментира сериозно. Това заяви в студиото на bTV журналистката Поли Паунова по повод днешното излъчване на бившия главен прокурор.

„Имунитетът на Делян Пеевски и на Бойко Борисов досега се казваше Иван Гешев. Затова на Борисов не му е бил нужен формален имунитет. Гешев всеки път се усмихваше и казваше, че тече разследване за кюлчетата на Борисов. Истината обаче е, че те разследваха кой разпространи снимките с чекмеджетата в Бояна, а не откъде са се взели“, допълни Паунова.

По темата с фалита на КТБ тя отбеляза, че преди по-малко от година провела интервю с Гешев, в което той казал, че "ДП" към КТБ можело да означава "държавно предприятие", при положение че на всички било ясно, че е ставало дума за фирми, свързани с Делян Пеевски.

От своя страна Андрей Янкулов Антикорупционния фонд коментира, че бившият главен прокурор през цялото време на своя мандат е използвал такава реторика и днешното му изявление не е нещо ново.

Тези приказки не даваха някаква конкретика. Използва и неща, които са неистина, като например делата на трупчета, които били вкарани в съда. Това е очевидна неистина. Защото нито делото по „Барселонагейт“, нито делото с пачките и кюлчетата са вкарани в съда, посочи Янкулов.

По думите му смяната на Гешев със заместника му Сарафов няма да промени нищо.

„Никой не може да очаква съществена промяна в работата на прокуратурата начело с Борислав Сарафов. Никой не бива да се заблуждава, че това ще донесе някаква промяна. Ще получим още от същото“, обясни той.

#Полина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници