Николай Денков: Винаги ще има напрежение, въпросът е то да не счупи сглобката

Николай Денков: Винаги ще има напрежение, въпросът е то да не счупи сглобката

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

"Нямам съмнение, че напрежение ще има през целия живот на този Министерски съвет. С ГЕРБ сме политически опоненти, но бихме могли да работим заедно, защото имаме много общи цели. Винаги ще има напрежение, въпросът е то да не счупи сглобката, както стана модерно да се казва", това коментира премиерът акад. Николай Денков пред журналисти в Рожен, където присъства на откриването на новия телескоп в обсерваторията.

По темата с главния прокурор той заяви, че това е ангажимент на правосъдната система и правителството стои встрани от тези процеси.

"Политическите партии имат право да изразят своето мнение. Ясно е, че самата процедура по избор на нов главен прокурор в момента не изглежда много адекватна. Колегите от правосъдната система да си решат, но да се съобразят с динамиката на Народното събрание", каза Денков.

Премиерът увери, че в момента няма напрежение между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

"Целият състав на кабинета е много мотивиран и сплотен да работим заедно. Всички виждате, че последната седмица има известно успокояване. Струва ми се, че колкото по-добре се справяме със задачите, които имаме, толкова повече ще гледаме работата, а не какво ни разделя", смята акад. Денков.

По думите му се очакват дискусии за бюджета, но това е нормално.

"ГЕРБ изразиха някои критики, ще си ги обсъдят с министъра на финансите. Досега няколко пъти е показвал, че успява да обедини различни страни. Имам доверие в него, че ще успее да договори спорните теми и бюджетът ще бъде приет", каза той.

"С откриването на този телескоп нашите учени в България ще участват пълноценно в изследванията, в които участват и другите учени по света. Проектът е финансиран от Министерството на образованието, тоест от държавата. Българската школа в астрономията заслужава такъв инструмент", каза премиерът относно откриването на новия телескоп.



#Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници