Британец пробва да изпие всичките 21 предлагани коктейла в бар, но умря мъчително

Британец пробва да изпие всичките 21 предлагани коктейла в бар, но умря мъчително
A A+ A++ A

Британец почина по време на почивка, след като се опитал да изпие всичките 21 коктейла, предлагани в ямайския курорт, където е отседнал, съобщи ITV News.

53-годишният Тимъти Саутърн е бил на почивка със семейството си, сред което са били и децата му, в Royal Decameron Club Caribbean в Сейнт Ан, Ямайка, през май миналата година, когато се запознава с други двама гости на курорта, които участват в предизвикателство за пиене.

Целта е да се изпият всички 21 коктейла, предлагани в менюто на бара в курорта.

Съобщава се, че южнякът, който вече е пил ракия и бира, преди да се опита да се справи с предизвикателството, е изпил 12 от коктейлите в бара и едва след това се е върнал в хотелската си стая. След това жителят на Стафордшир изпаднал в състояние на шок и според разследването на смъртта му семейството му смята, че курортът не е положил достатъчно грижи за него.

"Той беше по гръб и се задушаваше. Поставих го в безопасна позиция и извиках линейка. Издаваше бълбукащ звук, а малко след това повърна. Крещях името му, но той не реагираше", разказа член на семейството му.

"Забелязах, че той започна да губи температура. Проверих пулса му и не можах да го открия", добавиха още близките му.

Те казаха, че се е наложило да подканват медиците, пристигнали на място, да окажат първа помощ на пострадалия.

"Казах: Не стой там и не го гледай само, а започни да правиш изкуствено дишане. Тя само му направи компресии на гръдния кош. Може би, ако беше знаела какво прави, той все още щеше да е тук".

"Обслужването и лечението, които получи, бяха отвратителни", добавя член на семейството, съобщава се в доклада.

Причината за смъртта на Саутърн е определена от патолог в Кингстън, Ямайка, като "остър гастроентерит вследствие на консумация на алкохол", се казва в доклада на The Daily Mail, който добавя, че пълните токсикологични доклади могат да отнемат три години.

"Алкохолното отравяне е сериозен и понякога смъртоносен резултат от употребата на големи количества алкохол за кратък период от време", според клиниката "Майо".

"Прекалено бързото изпиване на твърде много алкохол може да повлияе на дишането, сърдечния ритъм, телесната температура и давещия рефлекс. В някои случаи това може да доведе до кома и смърт".

Оттогава семейството на Саутърн е започнало кампания GoFundMe, за да върне тялото на баща си от Ямайка, тъй като са научили, че застраховката му за пътуване не го покрива, пише darik.bg.

"Това е голяма сума пари, която трябва да намерим, за да го върнем у дома и да платим за погребението му. Знаем, че татко беше обичан от толкова много хора и имаше приятели по целия свят", се казва в GoFundMe, където се обещава, че всички останали средства ще бъдат дарени на благотворителната организация MIND.

#Ямайка #алкохолно натравяне

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници