Предлагат Даниел Лорер за шеф на БНБ, ако не стане еврокомисар

Предлагат Даниел Лорер за шеф на БНБ, ако не стане еврокомисар

facebook

A A+ A++ A

Даниел Лорер да бъде предложен за шеф на БНБ от ППДБ, обмислят водещи фигури в групата. Според тях кандидатурата му била много по-добра и перспективна от тази на предишния претендент - Андрей Гюров, лансиран от Кирил Петков и Лена Бориславова. Гюров вече не бил актуален, коментираха депутати. Друг сериозен кандидат на ППДБ била шефката на ДСК Диана Митева. Финансовият министър Асен Василев каза, че задължително ще имат техен кандидат и че фаворитът на ГЕРБ за поста - сегашния гуверньор Димитър Радев се бил забавил с процесите по приемане на еврото, пише Труд.

Тази седмица Даниел Лорер и кандидатът за еврокомисар на ГЕРБ Илиана Иванова са били на прослушване при председателя на ЕК Урсула фон Дер Лайен. Все още не се знае какъв ресор ще получи България. Двамата отговаряли на въпроси за професионалната си кариера и интереси в различни области. Шефът на ЕК ще реши кой от двамата претенденти да бъде допуснат до интервю пред европарламента.

За да бъдат допуснати до устното интервю, кандидатите трябва да получат “да” от правната комисия на ЕП, която ги проверява за финансово състояние и конфликт на интереси. Имаше случаи на кандидати, които не бяха допуснати до интервю заради скрити заеми и недекларирани възнаграждения. Самото интервю е пред съответстващата на ресора комисия и продължава около 3 часа.

#Лорер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници