Нинова: Два милиарда лева от бюджета са под въпрос, но Василев ги е разчел като приходи

Нинова: Два милиарда лева от бюджета са под въпрос, но Василев ги е разчел като приходи

прес/БСП

A A+ A++ A

В този бюджет има три проблема. Първият е, че Асен Василев предвижда приходи, които няма да дойдат. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

"Това означава, че ще трябва да се режат разходи. Няма да дойдат и приходите по плана за възстановяване и устойчивост, защото НС не е приело необходимите закони. Има спор за парите от БЕХ. Два милиарда лева са под въпрос, но Василев ги е разчел като приходи", допълни тя.

"Вторият проблем е фиксацията в 3% дефицит, за да влезем веднага в еврозоната. Това означава рязане на разходи. Третият проблем е замразяването на доходите. Ние предлагаме решение на тези проблеми и ще внесем нашия бюджет", посочи Нинова.

"Ние предлагаме спешно да се приема законите, за да дойдат парите по плана за възстановяване. Дефицитът вместо 3% да бъде 4%, което означава 1,6 млрд. лв. повече приходи", заяви тя.

По думите ѝ планът на Василев решавал проблема с дефицита, но не и с инфлацията. Тя подчерта, че това нямало да ни отдалечи от еврозоната, защото имало държави в ЕС, които били с дефицит над 3%.

Нинова подчерта, че когато БСП били в управление с ПП, те били леви, а сега, когато не са, Асен Василев замразявал социалните плащания.

Лидерът на БСП посочи, че съдебната реформа е приключила, защото няма нищо реално.

"Конституцията не е алъш-вериш", заяви Нинова. Тя бе категорична, че фигурата на главен прокурор трябва да остане.

Нинова препоръча на Радев да свика КСНС за промените в Конституцията. "Ако е един истински президент, трябва да спре да се занимава с партийно строителство, да бъде обединител. Да ни събере и да представи неговия проект на Конституция", посочи Нинова.

"Все още нямаме кандидат за кмет на София, вървят номинации. Има номинирани. Говорено е с Ваня Григорова, но и с друго хора. Ще решим края на юли", заяви лидерката на БСП.

По думите ѝ, ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се явят заедно на местните избори това щяло да доведе до нестабилност и липса на предвидимост.

#Корнелия Нинова - БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници